Besparen energie rekening met deze tips. Het is makkelijker dan je denkt om te besparen op je energierekening. Met al een paar kleine aanpassingen kun je honderden euro’s per jaar besparen. Met deze tips weet je zeker dat je poging tot besparen lukt:

Besparen energie door verlagen van je energietarieven

De eerste stap naar besparen kun je gemakkelijk zelf maken. Dit kun je doen door te beginnen met het vergelijken van de energietarieven. Jouw huidige energiecontract is vaak niet zo voordelig als je denkt. Klanten die al langer bij een energieleverancier zijn aangesloten, krijgen andere tarieven dan nieuwe klanten. De tarieven voor deze nieuwe klanten zijn veel voordeliger dan de tarieven van bestaande klanten. Door het vergelijken van de tarieven zie je gemakkelijk welke energieleverancier de voordeligste tarieven heeft én kun je direct je overstap regelen. Zo bespaar je al minimaal meer dan €100,- per jaar op je energierekening! Besparen energie door middel van een energievergelijking is de eerste grote stap naar een lage energierekening.

Besparen energie door aanpassingen in huis

Naast het verlagen van je energietarieven kun je ook gemakkelijk besparen op je energie door kleine aanpassingen in jouw woning te doen. Hiermee kun je je energieverbruik omlaag brengen en is het makkelijk om te besparen energie:

Temperatuur omlaag

Zet je thermostaat een uur voor het slapen of voordat je de deur uit gaat lager. Vooral als je niet thuis bent, is het niet nodig om je verwarming continue aan te laten staan. Dit kan flink schelen in je energieverbruik. Kijk wel uit dat je de thermostaat niet te laag zet, anders kost het meer energie om je gehele huis weer naar de juiste temperatuur te krijgen.

Was verantwoord

Was bijvoorbeeld alleen maar met een hele wasmachine vol op een lage tempratuur. Maak daarnaast ook alleen maar gebruik van je wasdroger wanneer het slecht weer is. Je kunt makkelijk de was buiten laten drogen met mooi weer of als je de mogelijkheid hebt gebruik maken van een droogrek.

Start direct met besparen energie

Met deze paar tips kun je al snel besparen op je energierekening. Toch blijft het vergelijken van de energietarieven de beste manier. Dit is voor langer termijn en binnen 5 minuten gepiept. Hierdoor ben je zeker van het besparen energie. Prettig geregeld!